Dr Albert M. Kroon

arts-biochemicus

oud-hoogleraar  Fysiologische Chemie RUG

Succes van het Amcorona protocol

 

Lezers van de NRC worden regelmatig op de hoogte gehouden van de successen van de kankertherapie voor bekende Nederlanders.

 

• Op 27 oktober betrof het in een bijdrage van Frans Huiskamp de schaatsster Thijsje Oenema, nog steeds de snelste Nederlandse ooit op de 500 meter. Zij genas, zo werd vermeld, door een therapie die nog kort tevoren voor de ontdekkers de Nobelprijs had opgeleverd.

• Op 10 november  betrof het in een bijdrage van Rinske Koelewijn de longkanker van de jonge schrijfster Floor van Liemt, die na vier maanden genezen was van longkanker dank zij een niet genoemd middel dat vijf jaar geleden nog niet voorhanden was. Ze moet nog van alles slikken maar de hoop blijft gevestigd op de nieuwe middelen, die ongetwijfeld beschikbaar komen.

 

Onder de bovenstaande titel ontving ik van een mij onbekende vrouw een mail die ik met toestemming geanonimiseerd hieronder weergeef.

 

 Geachte heer Kroon,

 In mei 2017 werd bij mij volkomen onverwacht darmkanker geconstateerd. Ik ben  geopereerd en heb vervolgens een half jaar adjuvante chemotherapie gehad. Helaas  bleek al snel dat die chemotherapie niet gewerkt had.

 Begin februari 2018 werden er 2 verdachte lymfeklieren in het operatiegebied gezien  en een verdachte plek in de lever. Het beleid was afwachten. Vervolgens werd er  eind april een uitzaaiing in mijn longen ontdekt van 1,1 cm en daarmee werden de  verdachte lymfeklieren en plek in de lever ook definitief als uitzaaiingen bestempeld.

 Kort daarna kwam ik op uw site het Amcorona protocol tegen en ben daar meteen  mee gestart. Al na 1 cyclus had ik het vermoeden dat het werkte, want in 6 weken  was er geen groei van de uitzaaiingen te zien op de uitgangs-scan voor de chemo. Ik  heb vervolgens 3 kuren Irinotecan + Avastin gehad en ben ondertussen door blijven  gaan met het doxycycline schema. Op 7 en 8 augustus zijn er een CT-scan en een PET- scan gemaakt en beide scans lieten geen uitzaaiingen meer zien. Ik ben erg blij met  het behaalde resultaat en hoop dat de PET-scan van 5 november opnieuw een goede  uitslag laat zien. Mocht dat niet zo zijn, dan start ik meteen weer met het Amcorona  protocol.

 Ik wilde u dit geweldige resultaat graag laten weten. Bedankt dat u uw onderzoek na  jaren opnieuw opgepakt hebt! Mijn oncoloog, die er geen bezwaar tegen had dat ik  naast de chemo andere dingen probeerde, was ook zeer verrast. Ik probeer haar  zover te krijgen dat dit opgepakt wordt zodat ook andere patiënten hier baat bij  hebben.

 Met vriendelijke groet,

 

Toen ik deze geschiedenis aan een oncologisch deskundige voorlegde, kreeg ik als antwoord dat dit effect niet per se aan de behandeling toegeschreven kon worden, omdat sommige patiënten nu eenmaal ook zonder behandeling genezen. Waarom dat dan niet voor Thijsje en Floor geldt, ontgaat me volledig.

 

Haarlem, november 2018

Albert Kroon